Mail onleesbaar?
Catalogus
     
 

Condensatorbatterijen:
energie-efficiëntie


De komende jaren zullen wij geconfronteerd worden met diverse uitdagingen:

  • de schaarste van de fossiele energiebronnen
  • een vraag naar elektriciteit die sneller toeneemt dan de productiecapaciteit
  • een daling van de kwaliteit van het net ten gevolge van de deregulering van de markt
  • een almaar grotere afhankelijkheid van elektriciteit als energiebron.
Het Legrand aanbod, dat is opgebouwd rond de compensatie van het reactief vermogen, biedt talrijke voordelen. Zo kan de plaatsing van condensatorbatterijen in tertiaire en industriële gebouwen de hoeveelheid reactief vermogen, afgeleverd door de bron, verminderen en de arbeidsfactor van de installatie verbeteren. De compensatie van reactief vermogen biedt de volgende voordelen:
  • Geen facturatie van reactief vermogen.
  • Minder verlies van actieve energie in de kabels (Joule-effect).
  • Verbetering van het spanningsniveau aan het
    einde van de lijn.
  • Verhoging van het actief vermogen met dezelfde installatie.

Navigeer naar onze e-cataleg a
Download de brochure "Compensatie van reactieve energie" a
Download de software "LogiAlpes" a

 

 
 

De producten


Vaste condensatorbatterijen

Het gamma van vaste condensatorbatterijen Alpivar² biedt een oplossing voor een constante compensatie van het reactief verbruik. De dubbel geïsoleerde droge condensatoren zijn geleverd met afschermkappen en zijn beschikbaar in een vermogen van 2,5 tot 125 kvar.


Racks

De fabrieksgemonteerde eenheden zijn bestemd voor inbouw in elektrische kasten. Deze driefasige racks Alpivar² bestaan uit een condensator, een contactor geschikt voor capacitieve stromen en een set van 3 HPC-zekeringen.
De racks zijn beschikbaar met een vermogen van 12,5 tot 80 kvar
Het inschakelen en ontkoppelen van de condensatortrappen om de beoogde arbeidsfactor te bekomen, wordt beheerd door de Alptec varmetrische regelaar.


Automatische condensatorbatterijen


Het door de batterij geleverde reactief vermogen is moduleerbaar naargelang de schommelingen van de arbeidsfactor en de belasting van de verbruikers en dus van het reactief energieverbruik van de installatie. Het inschakelen en ontkoppelen van de condensatortrappen wordt geregeld door de geïntegreerde Alptec varmetrische regelaar.

We onderscheiden 2 gamma's van automatische condensator-batterijen:
Het gamma Alpimatic is een condensatorbatterij met een vermogen van 10 tot 900 kvar die uitgerust is met elektromechanische contactoren op de diverse condensatortrappen. Het gamma Alpistatic daarentegen is beschikbaar met een vermogen van 80 tot 1500 kvar en is uitgerust met statische (elektronische) condensatoren die zorgen voor een "realtime" compensatie van de reactieve energie. Deze laatste zijn dan ook uitermate geschikt voor snel wisselende belastingen.

De automatische condensatorbatterijen zijn eveneens verkrijgbaar in een versie met anti-harmonische smoorspoel, noodzakelijk indien het net sterk vervuild is door harmonischen.

 

 

 

 
 

d

LogiAlpes

LogiAlpes is een gebruiksvriendelijke software die toelaat om gemakkelijk en snel laagspanningscondensatorbatterijen te bepalen in functie van de theoretische technische gegevens. De software maakt het mogelijk om de batterijen te berekenen tot een vermogen van 900 kvar (standaard- en H-versie), 760 kvar voor de standaard SAH batterijen en 800 kvar voor de versterkte SAH batterijen. Gelieve ons te contacteren voor batterijen met een groter vermogen, batterijen met statische contactoren (Alpistatic) of met specifieke anti-harmonische smoorspoelen (135Hz).


Navigeer naar onze e-cataleg a
Download de brochure "Compensatie van reactieve energie" a
Download de software "LogiAlpes" a

 

 
  © Legrand. All rights reserved. Geen interesse in deze email? Uitschrijven.